Jó pénzért itt alpolgármester lehet hétvégére!

Magyarország legkisebb, önálló települését, a mindössze húsz házból álló Veszprém megyei Megyert bárki kibérelheti egy hétvégére, sőt, alpolgármester is lehet, ami tényleges beleszólást jelent a helyi ügyekbe.

Forrás: jofogas.hu
Forrás: jofogas.hu

A bájos kis falucskát a polgármestere dobta fel a Jófogásra. A hirdetés szerint 210 ezer forintos napi díj mellett (egy főre értendő, és az ár a kosztot nem tartalmazza) bárki kibérelheti a Budapesttől 180 kilométerre található Megyert, melynek húsz házából csupán ötben élnek állandó lakosok.

A falucska a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette. Pajer Kristóf polgármester kedden telefonos interjúban elmondta az AFP hírügynökségnek, hogy a falu kibérlője egy hétvégére törvényesen is alpolgármester lehet, így beleszólhat a közügyekbe, akár az utcákat is átnevezheti.

A faluhoz tartozik hat ló, két tehén, három birka, baromfiudvar és négy hektár szántó, melyek benne foglaltatnak a bérleti díjban, így aki beköltözik a hét darab kiadó ingatlan valamelyikébe, igazi falusi életet élhet.

A 42 éves budapesti mérnök Pajer tíz évvel ezelőtt szeretett bele a faluba, amikor véletlenül arra vetődött. Célja az volt, hogy megmentse a szépséges, de kihasználatlan Megyert a lassú pusztulástól, ezért egy évvel később ingatlant vásárolt a faluban, és elindult a polgármester-választáson. Az apró település ugyanattól szenvedett, amitől a környék majd összes faluja: a fiatalok a városba költöztek, így Megyerre a teljes elnéptelenedés várt.

„Megyer mindig szegény volt, de megőrizte bájos, rusztikus hangulatát" – mondta a polgármester, hozzátéve: „Remélem, hogy a reklámnak köszönhetően Megyer bevételhez jut, de ami még fontosabb, hogy figyelmet kap".

Mint a HVG online Pajertől megtudta, a falu bérbeadásának ötlete Ausztriából származik, és nem most kezdték az üzletet. Eddig is jöttek cégek, akik csapatépítési célból bérelték ki a falu házait, ami az egészben új, az az apróhirdetés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.