Igazoltatás figyelmeztető lövésekkel

Figyelmeztető lövésekkel fékezték meg a rendőrök a rájuk támadókat egy Nógrád megyei községben. A sofőr saját bevallása szerint is alkoholt fogyasztott, s a rendőr ezt nem nézte el neki. A helyszínre siető mintegy százfős tömeg a járőröket fenyegetően vette körül.

Három figyelmeztető lövéssel sikerült megfékezni azokat a rendőrökre támadókat, akik egy közúti igazoltatásnak ellenszegültek a Nógrád megyei Szátok községben.
Az autóban utazóknak, majd a köréjük gyűlt embereknek azért támadt konfliktusuk a rendőrökkel, mert a sofőr a saját bevallása szerint is alkoholt fogyasztott, s a rendőr ezt nem nézte el neki.

Az autóban ülők megfenyegették a járőrt, egyikük a nyakát is szorongatta. Ekkor a másik rendőr segítséget kért a rétsági rendőrkapitányságtól. Az időközben az eset helyszínére összecsődült, csaknem százfős tömeg a rendőröket körülvette, akiket a szátoki cigány kisebbségi önkormányzati vezető közreműködésével sikerült megfékezni. A rendőrök emellett figyelmeztető lövéseket adtak le.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatosan elmondta: a csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével megalapozottan három személyt gyanúsít a rendőrség: egy 30 éves és egy 27 éves szátoki, valamint egy 29 éves romhányi férfit. A csoportban vezető szerepet betöltő személy ellen, őrizetbe vétele mellett – a csoport vezetőjeként – csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. A másik két férfi ellen csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt emelhet vádat a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség.

Szabó Jenő, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a túlerő miatt a lőfegyver használatának nem minősülő riasztólövéseket jogszerűnek és szükségesnek nevezte. Tegnap a Nógrád megyei és a rétsági városi rendőrkapitány megbeszélést kezdeményezett a szátoki polgármesterrel és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjével a kialakult helyzet kezelésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.