Idősek kifosztásáért ítéltek el magyarokat Angliában

Idős embereket rabolt ki egy magyar házaspár Newcastle-ben, ezért letöltendő börtönbüntetésre ítélték őket. A párt itthon már büntették ugyanezért, Kanadából pedig kitoloncolták őket.

Forgás József és Dömötör Otília összesen tíz newcastle-i lakába tört be. Mint a bíróságon elmondták, szándékosan időskorúakat választottak, hogy könnyebb legyen a dolguk és kisebb eséllyel bukjanak le. Áldozataik közt volt többnek közt egy 93, egy 88 és egy 74 éves személy is – írja a Chronicle News.

Forgás (álnevén Kevin Kiss) négy évet, Dömötör (alias Christina Kiss) 32 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Brian Forster bíró az ítélethirdetéskor „gyalázatos és sokkoló" bűncselekményekről beszélt.

Forgásékat egy idős párhoz járó gondozó buktatta le, aki rajtakapta őket, ahogy besurrantak a házba, majd gyorsan kereket oldottak. A háziak értesítették a rendőrséget majd rejtett térfigyelő kamerákat telepítettek a házba, és várták, hogy a bűnözők visszatérjenek. A házaspár egy hónap után jelent meg újra, de ismét sikerült meglépniük, amikor szembe találták magukat az ápolóval. A biztonsági kamera felvételeit azonban nyilvánosságra hozták. Forgásékat szállásadójuk azonosította be, így sikerült elkapni őket.

A pár jellemzően azzal a módszerrel dolgozott, hogy míg az egyikük szóval tartotta a tulajdonost, addig a másik valamilyen ürüggyel beljebb merészkedett a házba és pénzt, illetve értéktárgyakat tett zsebre. Egy alkalommal azt állították, hogy az ápolókat jöttek ellenőrizni, a ház tulajdonosának azonban gyanússá vált a dolog és igazolványt kért tőlük. Ekkor a páros sietve távozott, ám addigra már magukhoz vettek egy arany órát és némi készpénzt.

Forgásra és Dömötörre három betörést sikerült rábizonyítani, de  a vád további hét esetben kérte, hogy azokat is vegyék számításba.

A párt 2003-ban idősek kifosztásáért toloncolták ki Kanadából, majd 2011-ben ugyan ezért büntették őket Magyarországon is. Védőügyvédjük elmondta, hogy a 35 éves Forgásnak és a 37 éves Dömötörnek van egy közös fiuk Magyarországon, ám őt már évek óta nem látták, ugyanis nem tudtak elég pénzt küldeni nekik ahhoz, hogy ő is csatlakozhasson hozzájuk Angliában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.