Idős emberektől loptak Debrecenben sajóbábonyi tolvajok

A debreceni nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével közösen Sajóbábonyban és Edelényben fogtak el két sajóbábonyi férfit, aki 80-90 éves embereket csapott be és lopott meg Debrecenben - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Dobó Dénes rendőr hadnagy ismertetése szerint az első eset szeptember 20-án történt: egy 83 éves debreceni lakos beengedett a lakásába két férfi, aki tűzifát és pénzt ígért segítségként. Később kiderült ki, hogy ellopták az idős ember pénzét.

Néhány nap múlva újabb bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy idős debreceni nőt loptak meg. A férfiak azzal csengettek be az asszonyhoz, hogy a villanyóráját olvassák le. A 92 éves asszony a beengedte őket, és a távozásuk után vette észre, hogy hiányzik a pénztárcája.

Októberében és novemberében újabb hasonló esetek történtek Debrecenben: egy 94 éves, illetve egy 81 éves férfinak a közüzemi számla túlfizetésének visszajuttatását és kedvezményes tűzifa vásárlásának lehetőségét ígérték. Az idős sértettek figyelmét elterelték, és készpénzt loptak el tőlük - számolt be a lopássorozatról Dobó Dénes.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményeket ugyanazok követték el. Egy 32 éves férfit Sajóbábonyban fogtak el a rendőrök, míg 27 éves társát Edelényben csütörtökön összehangolt akció keretében a debreceni nyomozók és a TEK műveleti egysége.

A sajóbábonyi lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.