Idős nők sérültek meg egy biopiacon kitört lövöldözésben

Négy ember sérült meg, amikor egy férfi kést rántott egy sydney-i pláza előtti piacon, a rendőrök pedig megpróbálták megfékezni.

A 23 éves támadón kívül három, 60 és 82 év közötti nőt sebesítettek meg a rendőrök lövedékei vagy azok darabjai. A csütörtöki esetet egy független csoport vizsgálja majd – tájékoztatott a BBC.

A Sydney északi részén lévő Westfield bevásárlóközponthoz riasztották a rendőröket, amikor a vásárlók észrevették, hogy egy férfi furcsán viselkedik.

Egy nagy trancsírozókés volt a férfinál, aki rátámadt az őt megközelítő rendőrökre – írta le az esetet a New South Wales-i rendőrség parancsnokhelyettese, Dennis Clifford. Két rendőr lövéseket adott le a férfira, aki többször is megsérült.

„Sajnos néhány közelben álló is megsérült. Őket a lövedékek vagy azok szilánkjai találták el” – tette hozzá Clifford. Az idős asszonyokat kórházba szállították. Valamennyiük állapota stabil.

„A férfi egyébként nem ismeretlen a számunkra. Értesüléseim szerint egy pszichiátriai intézet jelentette az eltűnését tegnap. A rendőrök már keresték.”

Clifford szerint elektrosokkoló, gumibot és gázspray is volt a rendőröknél. „Egy életveszélyes helyzetben a rendőröknek nagyon gondosan kell kiválasztaniuk, hogy mit tesznek” – indokolta kollégái eljárását.

Az ausztrál sajtónak nyilatkozó szemtanúk szerint a helyzet kaotikus volt. A rendőrök tüzet nyitottak a „zombiszerű” fiatalemberre, aki „összefüggéstelenül halandzsázott” az eset előtt. A késés támadó szintén kórházban van, rendőri felügyelet mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.