Idős barátja halála után is órákig küzdött a krokodilokkal

A két ausztrál férfi rákászni indult egy Darwintól negyven kilométerre húzódó mocsaras folyószakaszra. Csak egyikük élte túl a napot.     

A Viktória állambeli Bendingóban élő 73 éves Ray McCumber és a 75 éves Noel Ramage szabadságukat töltötték a vidéken. Kedden reggel rákászni indultak egy három és fél méter hosszú bádogcsónakkal Leaders Creek környékére. Néhány óra múlva egy krokodil azonban kiborította őket a csónakból, és Ramage belefulladt a vízbe - tudósított az ntnews.com.

McCumber társa halála után kétségbeesve küzdött a csónak köré gyűlt krokodilokkal. Volt, hogy egyszerre három-négy hüllő is rátámadt, az állatok között pedig egy négyméteres krokodilt is észrevett. A férfi a csónakból kiesett szerszámosládában talált tárgyakkal, csavarkulccsal, gyújtógyertyákkal dobálta a fenevadakat. Megpróbált a partra vergődni, de a mocsaras vízben egyszer majdnem mellkasig ragadt a sárba, és közben a dagály is megérkezett. Egy krokodil alig fél méterre bukkant fel tőle, de sikerült elkergetnie.

A három órán át kitartóan küzdő McCumbert végül a segélykiáltásait meghalló rákászok mentették meg, akiknek a csónak alá szorult Ramage testét is sikerült magukkal vinni.

A súlyosan sokkos állapotú férfit mentőhelikopterrel szállították Darwinba, ahol egy kórházban látták el, mielőtt késő este hazaengedték. Egy szóvivő szerint ahhoz képest, amin keresztülment, egészen jó állapotban volt.

Észak-Ausztráliában a kifejlett sósvízi krokodilok száma egyébként a becslések szerint 100 ezer és 200 ezer között lehet.

Noel Ramage egy önzetlen férfi volt – emlékezett megbecsült tagjára szerdán az egyik helyi humanitárius szervezet, a The Kangaroo Flat Rotary Club.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.