Idén is veszítsen el egy könyvet!

Most hétvégén ismét megrendezik a nagy könyvelhagyó napot, mely az orosházi könyvtárosok kezdeményezése országos, sőt nemzetközi akcióvá nőtte ki magát.

Március végén lesz négy éves a Veszíts el egy könyvet! akció, melyet az orosházi Justh Zsigmond Könyvtár indított útjára – emlékeztet a Békés Megyei Hírlap.

Veszíts el egy könyvet! - amit szeretsz, de nem sajnálsz
Amíg megvan a könyvtárban is, nem veszik listára

Az ötletgazdák a hagyományokhoz hűen ismét megrendezik a könyvelhagyó napot, amelyet idén március 23-ára időzítenek.

Az akció lényege, hogy a könyvbarátok „véletlenül” ottfelejtik egy-egy kedvenc (de azért feláldozható) könyvüket a buszon, a parkban, az iskolában, vagy bárhol, ahol sokan megfordulnak, annak reményében, hogy olyasvalaki találja majd meg, aki szívesen elolvassa azt.

A könyvelhagyás részletei, illetve a hozzá kapcsolódó játék az orosházi könyvtárosuk a blogján olvasható el. A játékszabályok dióhélyban a következők:

1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
3. Na most jön a legjobb rész: veszítsd el a könyved! Egy padon a parkban, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
4. Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten. És így tovább, és így tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.