10 ezer ebet vágtak le a kutyahúsfesztiválra

A hazai és nemzetközi tiltakozások ellenére idén is megrendezték a kutyahúsfesztivált Yuliban. A kínai város mintegy 10 ezer kutyát vág le egy ilyen rendezvényre.

500 éves hagyományai vannak a kutyahús evésnek Yulinban
500 éves hagyományai vannak a kutyahúsevésnek Yulinban
Kim Kyung Hoon / Reuters

Állatvédő aktivisták elzárták a városba vezető utakat, és vágóhidakat rohamoztak meg, hogy kiszabadíthassák a vágásra szánt kutyákat és macskákat. Egy aktivista még ezer eurónak megfelelő jent is kifizetett száz kutyáért, de ezek a fáradozások nem képesek megakadályozni több ezer állat halálát. Kínában ugyanis nem tilos a kutyahús fogyasztása, és a városnak is minden joga megvan a kétnapos fesztivál megtartásához. A régióban egyébként 500 éves hagyományai vannak a kutyaevésnek. Úgy tartják, hogy az ebek elfogyasztása segít átvészelni a nyári hőséget – írja a Stern német hírportál.

Yulinban 2009 óta tartanak ilyen ünnepeket, az idei hétfőn vette kezdetét. A kutyahús-kereskedők elmondták, hogy az állatokat viszonylag kíméletesen ölik le, ezzel szemben az állatvédők állítják, hogy a négylábúakat egyszerűen agyonütik, megmérgezik vagy megfojtják, addig pedig szűk, rozsdás ketrecekben tartják őket.

Az Animals Asia nevű hongkongi szervezet szerint sok kutyát az utcáról szednek össze, de vannak olyanok is, akiket a gazdáiktól loptak el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.