Idegesítő hangja miatt lőtt ki egy kuvikot egy törökszentmiklósi férfi

Idegesítette a házának kúpcserepe alá fészkelő kuvik, ezért lelőtte a fokozottan védett madarat egy törökszentmiklósi férfi.

A rendőrségen a férfi szomszédja tett feljelentést, amikor szombat reggel egy csattanást hallott, és házának udvarára egy döglött madár zuhant. A helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy a madarat egy légpuskával lelőtték.

Az 58 éves férfi a kúpcserép alá rakott fészekből kiesett fiókát egy kalitkába rakta, ételt és italt adott neki. A rendőrök állatorvos és madárbiológus segítségét kérték, akik megállapították, hogy a férfi egy fokozottan védett kuvikot lőtt ki.

Forrás: Police.hu

rendőrség ezután előállította és kihallgatta a törökszentmiklósi férfit, aki elmondta, hogy a baglyok évek óta fészkelnek már a házánál, s hangjuk miatt aludni sem tud. Több módszert is kipróbált már az állatok elzavarására, eredménytelenül.

Elmondása szerint szombat reggel, amikor meglátta a madarat, és meghallotta a hangját, nagyon mérges lett, el akarta riasztani azzal, hogy mellé lő, de eltalálta a kuvikot.

A rendőrség lefoglalta a légpuskát, és fokozotton védett élő szervezet egyedére elkövetett természetkárosítással gyanúsítják a férfit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.