Ismét vonulnak: I Bike Budapestként tér vissza a Critical Mass

Hollandia magyarországi nagykövete, Gajus Scheltema nyitja meg az első I Bike Budapest biciklis felvonulást. Az április 25-i rendezvényt a Critical Mass szervezőivel összefogva hívták életre. Az I Bike Budapest a demonstráció helyett inkább egy bringás örömünnep lesz.

Április 25-én, szombat délután a Bakáts térről indul, majd a Hősök tere, az Erzsébet- és a Lánchíd érintésével a Margitszigeten ér véget az I Bike Budapest biciklis felvonulás, melyet a Magyar Kerékpárosklub szervez. Az esemény célja, hogy Budapest végleg biciklis várossá váljon.

A jelentős embertömeget megmozgató rendezvényre nagy volt az igény a Critical Mass 2013-as megszűnését követően. A kerékpárosklub ezért az előző biciklis rendezvény szervezőivel összefogva szervezi meg a hétvégi programot, mely a demonstráció helyett inkább bringás örömünnep lesz.

Az I Bike Budapest felvonulást a biciklizés ügyét régóta segítő Holland Nagykövetség is támogatja. A rendezvényt Hollandia magyarországi nagykövete, Gajus Scheltema nyitja meg, aki videoüzenettel fejezte ki a bringázás iránti elkötelezettségét.

Az április 25-i rendezvényen rekordméretű részvételre számítanak a szervezők. Az I Bike Budapest felvonulás Facebook-oldalán már több mint 10 ezren jelezték részvételüket, ami rekordnak számít az eddigi biciklis felvonulások történetében.

A gyülekező szombaton 15:30-kor lesz a Bakáts téren, a felvonulás nagyjából 18:30-kor bringaemeléssel zárul a margitszigeti Nagyréten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.