Hűvösvölgy nem szabadul, elhúzódik a villamoshíd felújítása

Műszaki hibák miatt hosszabb ideig tart a Zsemlye utcai híd felújítása a 61-es villamos vonalán, emiatt továbbra is, várhatóan még két-három hétig érvényben marad az ideiglenes forgalmi rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel szerdán.

A szeptember végétől felújítás alatt álló Zsemlye utcai hídon - a 61-es villamos vonalán - végzett munkák közben a szakemberek előre nem látható hibákat találtak. A vizsgálatokból kiderült, hogy a támfal fölött lévő konzolos villamosperon alapozása nem megfelelő, már kismértékben ki is fordult, és mostani állapotában nem tartható meg.

Az életveszély elhárítására a felkért tervező súlytámfalas konzolszerkezetes megoldást javasol. A forgalombiztonság érdekében elkerülhetetlen munka elvégzésére a felkért kivitelező becslései szerint legalább két-három hétre van szükség, így a jelenlegi forgalmi rend is legalább ennyi ideig marad érvényben.

Az ideiglenes forgalmi rend szerint a 61-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekedik. A Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között 61V jelzéssel villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.