Hűtlenség: a férfiakat könnyebb megkísérteni

A pszichológusok azt állítják, hogy bár a férfiaknak is ugyanolyan képességük van a kísértések leküzdésére, mint a nőknek, ezt gyakrabban felülírja a férfiakat érő erősebb nemi vágy.

A Personality and Social Psychology Bulletin legújabb számában publikált tanulmányhoz a Texas A&M Egyetem kutatói Natasha Tidwell vezetésével 218 átlagosan 32 éves felnőttet vizsgált; 70 férfit és 148 nőt.

Szexkirakat a hollandiai Alkmaar városában
Szexkirakat a hollandiai Alkmaar városában

Az első kutatásban arra kérték őket, hogy számoljanak be azokról az impulzusokról, amik akkor érték őket, amikor a való életben egy lehetséges, de tiltott partnerrel találkoztak. A következő kísérletben az alanyoknak egy a reakcióidőt mérő számítógépes feladatot kellett elvégezniük, amelyben választhattak, hogy elfogadnak vagy elutasítanak lehetséges partnereket. A kutatók ezután folyamat disszociáció segítségével elkülönítették az impulzus és a kontroll hatásait.

A második kutatásban 600 egyetemista (326 férfi és 274 nő) játszotta a partnerválasztós játékot.

Mindkét kutatás eredményeiből az derült ki, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel adták meg magukat a szexuális kísértésnek, mint a nők. Ez a különbség pedig nem azzal magyarázható, hogy a férfiak kevesebb szándékos kontrollt fejtenek ki, hanem azzal, hogy erősebb szexuális impulzusok érik őket, mint a nőket - írja a Medipress.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.