Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a Katasztrófavédelemnél

Egy hűtlen kezelés miatt tett névtelen feljelentés alapján indított nyomozást a rendőrség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál (OKF), és ezzel kapcsolatban gyűjt adatokat.

A BRFK tájékoztatása szerint  a gazdasági nyomozók nem az OKF teljes gazdasági tevékenysége és szerződései miatt nyomoz, "hanem egy hűtlen kezelés miatt tett névtelen feljelentésben foglalt esetleges jogsértések meglétét, illetve azt vizsgálja, hogy a feljelentett cselekmények esetében fennáll-e bűncselekmény gyanúja".

A BRFK ebben az ügyben indított eljárást hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, és az eljárás jelenlegi szakaszában a tényállás tisztázásához szükséges adatokat szerzi be.

Az MTI hatósági forrásokból értesülve szerdán számolt be arról, hogy a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt több olyan szerződéssel kapcsolatban is vizsgálódik, amelyet a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet korábbi két vezető munkatársa kötött az elmúlt években.

Bakondi György vezérőrnagy, az OKF július 1-jével kinevezett főigazgatója több állománygyűlésen is utalt értelmetlen külföldi utazásokra, gépkocsi-vásárlásokra, és tanácsadói és egyéb szerződésekre, amelyek közül - mint fogalmazott - több esetben is felmerül a bűncselekmény gyanúja.

A nyomozással kapcsolatban az MTI csütörtökön megkereste az OKF-et is, de a szervezet szóvivője annyit mondott: Bakondi György főigazgató a nyomozásról, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem nyilatkozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.