Huszonhat határsértőt fogtak el Röszkénél

Huszonhat határsértő próbált bejutni a schengeni övezetbe a röszkei autópálya-határátkelő térségében szerdára virradóra a zöldhatáron keresztül, a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mórahalom külterületén a hajnali órákban állítottak meg a járőrök öt pakisztáni állampolgárt, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. Mivel felmerült a gyanú, hogy csak a csoport egy részét fogták el, átkutatták a környéket, s további hét pakisztáni állampolgárt sikerült előállítani – közölte a százados.

A röszkei átkelő közvetlen közelében a stabil hőkamera jelzése alapján tartoztattak föl egy nagyobb csoportot a rendőrök. Az illegális migránsok egy része szétszaladt, de a járőröknek 14 afgán állampolgárt és egy szerb embercsempészt sikerült elfogniuk – tudatta a szóvivő.

A határsértők közül hárman korábban már megpróbáltak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe, ezért velük szemben büntetőeljárás indult, csakúgy mint az őket segítő szerb embercsempész ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.