Huszonhat évig ápolta, aztán megölte

Huszonhat évig ápolta magatehetetlen lányát az édesanyja, majd nem bírta tovább közös szenvedésüket, s gyógyszerrel megölte. Önmagát is begyógyszerezte, de ő túlélte az öngyilkossági kísérletet. A tárgyalást további szakértői vélemény beszerzése érdekében április 12­-re elnapolta a Győri Törvényszék.
A rábaközi családban négyen éltek. A szülőkön kívül a már felnőtt, egészséges fiú és a lány, akiről születését követően hamar kiderült, hogy súlyos betegségben, agysorvadásban szenved. Gyakorlatilag teljesen magatehetetlen volt, néhány alapszót megtanult, de a család gondozása nélkül képtelen lett volna fenntartani önmagát.

Az anya 2010­-ben nem bírta tovább, hanem öngyilkosságot kísérelt meg, de életben maradt. A betegség következtében családi életük is megromlott. A felnövő lány folyamatos ápolásra szorult, általában az éjszaka nagy részét fenn töltötte az édesanyjával, hiszen epileptikus tünetei miatt folyamatosan figyelni kellett rá.

Tavaly az anya elhatározta, hogy öngyilkosságot követ el, megöli a szenvedő lányát és önmagát is.

A hajnali órákban – a lány akarata szerint mindig ebben az időpontban reggeliztek – az anya 250 darab nyugtató tablettát kevert gyermeke joghurtjába, ő maga pedig háromszázat vett be. A család másnap délután vette észre a bajt, kihívták a mentőket. A lányt a közeli csornai kórházba szállítottak, ahol néhány hét múlva az életét vesztette. Az anya felépült a győri pszichiátrián.

Az anya elismerte és megbánta tettét, de mint mondta, nem bírta tovább. Köszler Ferenc bíró elnapolta a tárgyalást, mert meg akar bizonyosodni róla: a lány nem szenvedett­ már az előtt is tüdőgyulladásban, mielőtt a csornai kórházba vitték. A választ orvosszakértő adja meg, a tárgyalást pedig áprilisban folytatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.