Huszonegy járőrautó üldözte a törökbálinti rablót

Öt rendőrkapitányság 21 járőrautója üldözte, majd Etyeken a körzeti megbízott bilincselte meg azt a férfit, aki pénteken késő délután fegyverrel kirabolta az M7-es autópálya kajászói lehajtója melletti benzinkutat - közölte a rendőrség.

A 48 éves törökbálinti férfi - aki elmondása szerint eladósodása miatt rabolt - beállt a benzinkút pénztára előtti sorba, s amikor ő következett, fegyvert fogott a kutasra és pénzt követelt - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miután megkapta a bakjegyeket, kocsijával elhajtott. A szemtanúk elmondásából a rendőrök arra következtettek, hogy a férfi nem az autópályára hajtott fel, hanem Vál-Alcsútdoboz irányába menekült - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.

A rablót a rendőrség központi ügyelete által átirányított gárdonyi, székesfehérvári és bicskei járőrök vették üldözőbe, s a kört az érdi és a budaörsi járőrök segítségével zárták a Fejér megyei rendőrök.

"Pillanatok alatt" öt rendőrkapitányság 21 járőrautója kapcsolódott be az akcióba. A menekülő kocsit Etyeken vette észre az ottani körzeti megbízott, s mire kollégái a helyszínre értek, a főtörzs-zászlós - aki tavaly elnyerte a Bicske város Év rendőre címet - már meg is bilincselte a rablót.

Az autó első ülésén megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor használt gáz-riasztó fegyvert, a csomagtartóból előkerült az a rendszámtábla, amit a rablás idejére szerelt fel, majd azután az eredetire cserélt vissza, a kocsi átvizsgálásakor pedig a benzinkútról eltulajdonított készpénz is megkerült.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött - közölte a rendőrségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.