Huszonegy emeletet mászott egy férfi, mert üzenete volt Trumpnak

Tapadókorongokkal és egy kötéllel mászott fel a New York-i Trump Towerra egy 19 éves férfi, akit végül a rendőrség szedett le az épületről. 

A virginiai férfi több órán keresztül araszolt felfelé az ötvennyolc emeletes épület külső üvegfalán. A rendőrségnek végül a 21. emelet magasságában sikerült behalászni az önjelölt hírnököt - számolt be a CNN

Előtte több ablakot eltávolítottak, hogy elvágják az útját. Próbáltak beszélni vele, hogy meggyőzzék, magától menjen be, végül azonban az egyik kiszögellésnél sarokba szorították és egy csapat rendőr berángatta az épületbe. A mászó alá két helyen is hatalmas légzsákokat helyeztek el. A rendőrség teljesen lezárta az Ötödik sugárutat a forgalom elől.

A férfit, akinek a nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, a Bellevue kórházba szállították pszichológiai vizsgálatra. A kihallgatáson azt mondta a rendőröknek, hogy kedden érkezett a városba és egy szállodában szállt meg.

Szintén kedden posztolt egy videóüzenetet is, amelyben elmondja, hogy egy személyes találkozót szeretne Trumptól, de tudja, milyen elfoglalt, így nem próbálkozik a szokásos módokon. A fiatalember saját bevallása szerint egy független kutató, aki egy fontos üzenetet szeretne átadni Trumpnak. 

Az épületnél hatalmas tömeg gyűlt össze, sokan az interneten is közvetítették a férfi útját, aki délután négy körül kezdte az akciót és fél hétkor kapták el.

A Central Park mellett Manhattanben található Trump Tower a republikánus elnökjelölt Donald Trump tulajdona és egyúttal a kampányközpontja is. A politikus nem tartózkodott az épületben az eset idején, épp kampánykörúton van. 

Az elnökjelölt Twitteren köszönte meg a rendőrség munkáját: „Nagyszerű munkát végzett ma a New York-i rendőrség, amikor megvédte az embereket és megmentette a mászót is” – írta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.