Húsz év múlva is tetszeni fog Kate Middleton ruhája

Diadém, viszonylag rövid fátyol, konzervatív szabás és egy kétméteres uszály: így néz ki a várva várt ruha.

Hónapokig folytak a találgatások, hogy ki tervezi és milyen stílusú lesz Kate Middleton esküvői ruhája. Különösebb meglepetés nem történt: a ruhát Sarah Burton, az Alexander McQueen divatház igazgatója tervezte. (Burton tavaly, Alexander McQueen öngyilkossága után vette át a ház vezetését.)

A ruhához brit és francia csipkét használtak, a szoknya részt kézzel varrták a Királyi Varróiskola műhelyében, a diadémot pedig II. Erzsébet királynő adta kölcsön az alkalomra a menyasszonynak. Kate Middleton gyémánt fülbevalóit a szüleitől kapta ajándékba.

Az esélyesek között volt az Alexander McQueen-ház, részben mert nagyon angol divatot képviselnek, részben pedig mert a tervező tavalyi halála miatt tőlük választani egyfajta tisztelgés is az emléke előtt - mondja Molnár Anikó stylist. Szerinte bár a McQueen-ház elsősorban merész, furcsa megoldásairól híres, a ruha kifejezetten decens, visszafogott, tradicionális alkotás lett.

Feltűnő, hogy Kate Middleton mennyire lefogyott az alkalomra, ahogy az is, hogy ez a hagyományos ruha némileg öregítette - teszi hozzá. Ugyanakkor Molnár Anikó szerint a trendeket egyáltalán nem követő, időtálló ruháról húsz év múlva is azt fogjuk gondolni, hogy kifejezetten szép, alkalomhoz illő választás volt.

Az uszály és a fátyol a stylist szerint kötelező elemek, ezektől ha akart volna, sem térhetett volna el a menyasszony.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.