Huszonhárom sérült az árokba dőlt baranyai buszon

Árokba hajtott, majd fának ütközött és oldalára dőlt a Pannon Volán Pécs és Sellye közt közlekedő, menetrend szerinti buszjárata Királyegyháza határában. A buszon 25-en utaztak, közülük ketten életveszélyesen, nyolcan súlyosan megsérültek.

Tizenhárom utas könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet, ketten sértetlenül szálltak ki a buszból. Minderről a katasztrófavédelem Baranya megyei szóvivője, Kasza Anett tájékoztatta tudósítónkat. A szóvivő elmondta, hogy három mentőhelikopter is részt vett a sérültek elszállításában, akiket egyébként a pécsi klinikákon és a szigetvári kórházban látnak el.

Fotó: Laufer László / Népszabadság

A baleset oka egyelőre tisztázatlan, s azt szakértők vizsgálják, tudtuk meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, Popovics Dejántól.

Fotó: Laufer László / Népszabadság

Egyes információk szerint a busz vezetője rosszul lett, ezért következett be a baleset, ám ezt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg. A környékbeliek megemlítették, hogy amíg tart a tanév, ezen a járaton félszázan is utaznak, mivel a dél-baranyai falvakban lakó diákok ezzel a busszal mennek haza Pécsről és Szentlőrincről.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.