Húsz év után juttatta rács mögé pedofil unokatestvérét

A most 30 éves Olwen Owen egyik legkorábbi emléke, hogy az unokatestvére, aki sokat vigyázott rá, molesztálta őt. Majdnem húsz év után a nő olyan vallomást csikart ki a férfiból, mely alapján börtönbe juttathatta.

Olwen csak azért regisztrált a Facebookra, hogy megkeresse évek óta nem látott unokatestvérét, a nála 7 évvel idősebb Christopher Demariát.

A férfi sokat vigyázott Olwenre, amikor még kislány volt, s a „babysittelések” alkalmával rendszeresen molesztálta is, egészen a lány 11 éves koráig.

Olwen ma már kétgyermekes anyuka, de az emlékektől nem tud szabadulni, ezért úgy döntött, végre igazságot szolgáltat a maga számára, és írt egy üzenetet Demariának a közösségi oldalon.

A levélkében a nő felemlegette a két évtizeddel ezelőtt átélt traumáit, közölte vele, hogy tönkretette az életét. Christopher válaszolt is neki. Többek közt azt írta, reméli, hogy Olwen most boldog a családjával, és őszintén sajnálja mindazt, ami a nővel történt fiatalabb korában. A férfi elismerte, amit tett, és arra kérte unokahúgát, próbálja elfelejteni őt.

Olwen persze megpróbálta, 20 éven keresztül igyekezett túltenni magát a dolgokon, de nem enyhült a haragja a férfi iránt, aki fogdosta és fogdosásra kényszerítette, s mindeközben fogadta az ismerősök gratulációit, amiért ilyen „jól bánik a gyerekekkel”.

A nő elmondása szerint állandóan rettegett, még azután is, hogy elköltözött Christopher közeléből egy olyan környékre, ahol nem ismerte senki.

A Cheshire-ben élő nő a The Sunnak azt nyilatkozta, hogy először boldog volt, amiért Demaria bocsánatot kért tőle, de aztán meglátta a férfi képeit, melyeken gyerekekkel szerepelt. Mint kiderült, unokafivérének családja van, és Olwenben jogosan merült fel a kérdés: vajon a saját gyerekeit is molesztálja?

A fiatal nő végül feljelentést tett. Mint mondja, nagyon nehéz volt rávennie magát, hogy mindenről beszámoljon a rendőrségen, de a hatóságok nagyon megértőek voltak vele, aprólékosan megvizsgálták az ügyet, és 2014-ben Demaria ellen vádat emeltek.

A férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, de a levélváltás beismerő vallomásnak bizonyult, és egy észak-walesi bíróság Demariát bűnösnek találta öt rendbeli szexuális visszaélésben és három rendbeli szeméremsértésben, melyet 14 évesnél fiatalabb személy sérelmére követett el. Christopher Demariát hét és fél éves börtönbüntetésre ítélték, és regisztrálták, mint szexuális bűnelkövetőt.

Olwen Owen nagy megkönnyebbüléssel fogadta az ítélethirdetést, és csöppet sem bánta meg, hogy szégyenletesnek tartott sötét titkait nyilvánosság előtt felfedte. Azért sincs bűntudata, amiért felhasználta a férfi ellen a bocsánatkérő üzenetet. A család is nagyon megértően, támogatóan viselkedett, amikor kiderült az unokatestvérek közt történt borzalom. Egyedül Olwen és Christopher anyja között szakadt meg a kapcsolat. A nővéri szeretet ezt a megrázkódtatást nem bírta ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.