Húsz év után állhat bíróság elé az újpesti gyerekgyilkos

Különös kegyetlenséggel gyilkolta meg hajdani szállásadója feleségét és annak hétéves gyerekét 1996-ban az a libanoni férfi, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint az ország területéről történő kiutasítását indítványozta vádiratában a Fővárosi Főügyészség.

A csaknem húsz éve, 1996 áprilisában történt bűncselekmény elkövetőjét 2014 októberében, Svájcban fogták el, és 2015 februárja óta van előzetes letartóztatásban Magyarországon. Mint a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében áll: a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfi éppen húsz évvel ezelőtt érkezett Magyarországra.

Ideérkezése után két hónappal egy újpesti családnál kapott szállást és ellátást, a megállapodás szerint annak fejében, hogy a családfő V. kerületi üzletében dolgozik. Mindössze egy hét telt el, amikor a IV. kerületi szállás- és munkaadó a libanoni férfit elküldte a háztól, aki néhány nappal később az ország elhagyásához szükséges pénz megszerzése érdekében visszatért az újpesti házhoz. Befeszítette az egyik ablakot, azon át bejutott a házba.

A nyomozás megállapításai szerint a férfi „ezután magához vett egy kést, és azzal a nappaliban tartózkodó családanyára és hétéves kisfiára támadt. A kitartó, brutális jellegű bántalmazás következtében anya és gyermeke perceken belül a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezután átkutatta a lakást, onnan különböző értékeket vett magához, majd elhagyta a helyszínt. Másnap az általa eltulajdonított értékeket eladta, az azokért kapott pénzből pedig még aznap elhagyta az országot.”

A tettest elfogni csak a bűncselekmény elkövetése után több mint 18 évvel sikerült, noha a magyar hatóságok a tragédia után rögtön kiadták az első elfogatóparancsot ellene. A libanoni állampolgárságú férfi ellen most emeltek vádat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.