Húsz év fegyház szexuális erőszakért Győrben

Nem Somogy megyei családjához indult haza az a férfi, akit kiengedtek a börtönből, mert lejárt a büntetése. Győrbe utazott, ahol két nőt megerőszakolt.

A férfi kést, gumikesztyűt és óvszert vásárolt Győrben, rablást kísérelt meg, majd egy társasházi liftben erőszakoskodott egy nővel, akinek azonban sikerült elmenekülni előle. Az esti órákban a férfi még egy nőt bántalmazott szexuálisan, majd egy másik sértettet megerőszakolt. Ezt követően hamar elfogták, s csütörtökön hirdették ki elsőfokú ítéletét.

A bíróság rablás kísérlete és szexuális erőszak bűntette miatt 20 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott a rablás kísérletét beismerte, a szexuális erőszakot azonban nem. Azzal védekezett, hogy az aktus a sértettek beleegyezésével történt. A bíróság ezt a védekezését nem fogadta el, azt állapította meg, hogy az erőszak megvalósult. Hangsúlyozta, hogy a kés mindkét cselekmény elkövetésénél szerepet játszott.

A bíróság utalt arra is, hogy a vádlottat korábban ugyanilyen, illetve hasonló bűntettekért vonták felelősségre, ez a harmadik elkövetett erőszakos cselekménye.

A büntetés mértékének indoklásában hangsúlyozta a bíróság, hogy az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben a határozott tartamú büntetés legfelső korlátját jelentő 25 év szabadságvesztés szabható ki. A bíróság azonban a súlyosítók mellett az enyhítő körülményekre is figyelemmel volt, így a például a vádlott személyiségzavarára, arra, hogy a rablási cselekmény kísérleti szakban maradt, ezért határozta meg 20 évben a szabadságvesztés tartamát.

A vádlott a szexuális erőszak bűntettének vádja alóli felmentésért, a védő részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.