Húsvét hétfőn szabadul Damu Roland

Reméli, hogy idővel újra színpadon és képernyőn szerepelhet a húsvét hétfőn szabaduló Damu Roland, de addig is bármilyen munkát kész elvállalni – nyilatkozta a Blikknek a színész ügyvédje.

Sebestyén Tamás a lapnak arról beszélt, hogy védence kész teljesen új életet kezdeni, és reméli, folytathatja mestersége gyakorlását, ám addig is: „Mosogatónak is elmegy, ha kell".

Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy sajtóhíresztelésekkel ellentétben Damunak nincsen gyerektartás-tartozása.

– Húsvét hétfő az újrakezdést és a megtisztulást jelképezi, és Roland valóban tisztább emberré vált a kétéves börtön alatt, de nemcsak ez volt rá hatással. Feltett szándéka, hogy visszaszerezze mindazok bizalmát, akik eltávolodtak tőle mind embe­rileg, mind szakmailag. Apaként, férjként és színművészként is bizonyítani akar – fogalmazott az ügyvéd.

A lap úgy tudja, Damu Roland először a szinkronstúdiókat fogja felkeresni, majd a színházakat, de szerződése még nincs, mivel várni akart szabadulásáig, mielőtt bárhová is jelentkezik.

Az ügyvéd elárulta, hogy a 40 éves Damu a feleségéhez, Edinához fog költözni, akivel még bebörtönzése előtt ismerkedtek meg, majd 2013 nyarán házasodtak össze a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben.

Damu Rolandot volt barátnője, Palácsik Tímea (azóta Vajna Tímea) 2010-es feljelentése nyomán ítélték négy és fél év börtönbüntetésre súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása miatt. A színészt 2012 márciusában ítélték el jogerősen, áprilisban kellett bevonulnia. A színész és ügyvédje eljárásjogi és anyagi jogi hiányosságokra hivatkozva nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához, mely 2013 januárjában helybenhagyta a másodfokú bíróság döntését, a színész tehát rácsok mögött maradt, és további felülvizsgálatra már nem volt többé lehetősége.

Damu Roland és Palácsik Tímea 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt. A vádirat szerint a színész 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után ököllel arcul ütötte a nőt, akinek a bal szeme bevérzett. 2010 őszén Damu Roland korábbi viszonyuk helyreállítása reményében találkozott Palácsikkal, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de Damu - folytatva a bántalmazást - közösült vele. A bántalmazás következtében a nő az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. Palácsik Tímeát mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.

Damu Rolandot másodfokon négy és fél évre ítélték, végül a példás magaviselete miatt csak két évet és három hetet ült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.