Hűsölni vágyó kutyát mentettek Budapesten

A Zoé névre hallgató, nagytestű francia pásztorkutyát, aki őrkutyaként teljesít szolgálatot a X. kerületi hűtőházban, 30 órás fogság után sikerült kiszabadítani a 40 méteres csőből - tájékoztatta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) vezetője Balázs László az MTI-t.

Egy hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek ki fogságából a PMKMSZ munkatársai a Fővárosi Csatornázási Művek közreműködésével vasárnap Budapesten.

A bajba jutott állat a nyári hőség miatt úgy gondolta, hogy a hűtőház csőrendszere a legmegfelelőbb hely az enyhülésre és csaknem 60 centiméteres marmagassága ellenére bepréselte magát a 30 centiméter átmérőjű csőbe.

Amikor rájött, hogy mégis szűk neki a hely, megpróbált kiszabadulni. Mivel "tolatni" nem tudott, előre préselte magát olyannyira, hogy csaknem 40 méter hosszan jutott el a csőben. Egészen odáig, amíg egy másik, keresztben elhelyezkedő cső lezárta az útját.

A gazdák először az Állatmentő Liga, majd a tűzoltók segítségét kérték, de a mentési próbálkozások nem jártak sikerrel. Ezt követően a PMKMSZ önkéntesei egy speciális kamera segítségével felderítették az állat helyzetét és nyilvánvalóvá vált, hogy csak "tolatva" lehet kiszabadítani Zoét.

A mentéshez a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) segítségét kérték. Az FCSM munkatársai magas nyomással vizet fecskendeztek a kutya felé, akit ezzel arra kényszerítettek, hogy minden erejét és bátorságát összeszedve centiről centire tolasson ki a csőből.

A két éves ebet megfigyelésre állatkórházba szállították, ám a tervek szerint az estét már a gazdáival töltheti Zoé - tette hozzá Balázs László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.