Húsevő baktérium falja a betegeket a pécsi kórházban?

A szekszárdi kórház orvosai szerint gennyes, tályogos sebekkel kell átvenniük a betegeket a pécsi kórházból az ott uralkodó rossz higiéniai feltételek miatt.
"Szinte minden Pécsről átvett beteget végbélkenetvétellel kell fogadniuk, mert többségüknek húsevő- vagyis MRSA-baktérium-fertőzése van" - mondták az orvosok a Borsnak.

Azt is mondták, hogy szerintük a pécsi ápolószemélyzet nem tartja be az alap higiéniai szabályokat, vagyis nem mosnak kezet két beteggel való foglalkozás között, így a baktériumok szabadon terjedhetnek.

Dr. Almási István, a szekszárdi Balassa János Kórház higiénikus főorvosa szerint január óta jelentősen megszaporodott a különböző, antibiotikumokra rezisztens gennykeltőbaktérium-fertőzések száma azoknál a betegeknél, akiket Pécsre küldtek különböző beavatkozásokra.

„Az elmúlt negyedévben úgy kétszáz beteg érkezett vissza a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk, és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző, fokozottan antibiotikum-ellenálló baktériumok valamelyikét" - mondta Almási.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.