Hungarikum az utasbiztosítás, mégis kevesen kötnek

A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás - mondta az M1 műsorában utasbiztosítási szakértő.

Szabó Tamás szerint az Európai Unió átlagában a külföldre utazók 80-90 százaléka rendelkezik utasbiztosítással. A nyaralással egy időben a biztosítás is meghosszabbítható online a szolgáltatók honlapján. 

A klasszikus baleset-, betegség- és poggyászbiztosításon túl vannak olyan biztosítások, amelyek autós segítségnyújtási csomagot is tartalmaznak vagy fedezetet nyújthatnak egy családtag kórházi kezelése esetén a többiek meghosszabbított kinntartózkodásának költségeire.

A leggyakoribb nyári sérülések a fürdőzéssel kapcsolatosak, mint a medúzák csípése, vagy az éles tengeri sziklák okozta sebek. Gyakori a fülgyulladás és a bokaficam is - tette hozzá.

Szabó Tamás elmondása szerint az utasbiztosítás hungarikum. A terméket ugyanis Cserkúti Engel Miksa pécsi fakereskedő alkotta meg 1907-ben azt követően, hogy egy svájci vasútállomáson egy mozdonyból kipattanó szikra felgyújtotta a bőröndjét, és a vasúttársaság elzárkózott a kártérítés megfizetésétől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.