Hóval és széllel érkezik a hidegfront

Szerdán még főként a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, a hegyekben helyenként havas eső, gyenge havazás. Lehűlés kezdődik, a hétvégére igazi télies idő köszönthet be, több helyen napközben is 0 fok alatti csúcshőmérsékletekkel.

Szerdán még főként a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, a hegyekben helyenként havas eső, gyenge havazás, miközben a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. Errefelé és északkeleten szeles lesz az idő. Lehűlés kezdődik, 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet - írja előrejelzésében az Időkép.hu.

Csütörtökön is a felhőké lesz a főszerep, de csak néhol alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, főként északkeleten hózápor, hószállingózás. Délután már több helyen 5 fok alatt marad a hőmérséklet. 

Péntektől további lehűlésre készülhetünk, az érkező csapadék eloszlása még meglehetősen bizonytalan, de egyelőre úgy tűnik, hó, havas eső, eső és akár még ónos eső is előfordulhat majd. Napközben 1 és 6 fok közé melegszik a levegő.

A hétvégére igazi télies hőmérsékletű idő köszönthet be, több helyen napközben is 0 fok alatti csúcshőmérsékletekkel, várhatóan több helyen számíthatunk majd havazásra is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.