Hószünet az Eiffel-tornyon

Erős havazás okozott kisebb-nagyobb közlekedési gondokat hétfőn Nyugat- és Közép-Európa több országában, Párizsban pedig még az Eiffel-tornyot is le kellett zárni a látogatók elől miatta.

Franciaország egyes részeit tíz centimétert is elérő hótakaró borította, Párizs környékét mintegy öt centiméter  vastagságú. Harminc régióban figyelmeztetést adtak ki az utak  jegesedése miatt.

A francia főváros egyik legfőbb látványosságát, az  Eiffel-tornyot bezárták a csúszásveszély miatt. "Sózni nem tudjuk,  mert fémből van, homokot pedig azért nem szórhatunk a lépcsőkre,  mert félő, hogy behullik a liftek fogaskerekei közé. A hideg nem  gond, de a hó veszélyes lehet" - mondta a torony sajtófelelőse.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren tucatnyi járatot  töröltek  részben az Európa más városaiban kialakult hóhelyzet  miatt. A pályákat ezen a repülőtéren és az orlyi légikikötőben is  vasárnap éjfél óta tisztítják.
Németországban is megzavarta a hóesés a közúti és a légi  közlekedést. A düsseldorfi repülőtéren reggel 6 és 9 között nem  tudott gép sem le-, sem felszállni, mert a személyzet nem tudott  megbirkózni a pályákra hullott hóval. A rossz idő miatt több mint  harminc járatot töröltek.

A frankfurti repülőtéren is egy órát elérő késések voltak, de  onnan minden járat elindult. Düsseldorfban tíz, Potsdamban tizenhat  centiméter vastag hóréteg alakult ki. Több autópályát órákon át nem  lehetett használni, míg a hóekék meg nem tisztították az ünnepek  utáni erős forgalom számára. Németországban a következő napokra  fagypont alatti hőmérsékletet jósolnak.
Havazott Nagy-Britanniában is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.