Hosszú út áll még Schumacher előtt

Ma egy éve szenvedett síbalesetet Michael Schumacher, a Forma–1 hétszeres világbajnok autóversenyzője. Menedzsere, Sabine Kehm cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a pilótánál jelentős javulást tapasztaltak volna.
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Kim Kyung Hoon / Reuters

A 45 éves Schumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Szeptember óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

„Sok időre van még szükség. Hosszú, kemény harcnak nézünk elébe” – idézi a Reuters Sabine Kehmet, Schumacher menedzserét, aki megjegyezte: a helyzet súlyosságához mérten megfelelő tempójú a rehabilitáció. 

Cáfolta Philippe Streiff, az egykori Forma–1-es pilóta állítását, aki a Le Parisien című francia lapnak adott interjújában azt mondta, Schumacher ugyan még nem tud beszélni, de már felismeri a környezetét. Streiffre mint régi jó barátra hivatkozik a lap, aki az információt Schumacher feleségétől, Corinnától és Gerard Saillant-től tudja, attól az orvostól, aki tavaly Schumacher műtétjét végezte, és aki Streiffet 1989-ben megoperálta.

Kehm azt állítja, Streiff és Schumacher sosem voltak közeli barátok, a két említett személlyel pedig sosem beszélt. „Nem erősíthetem meg ezt az értesülést. Csak annyit mondhatok, hogy fogalmam sincs, honnan szerezte Streiff az információt, mert tőlünk biztosan nem” – jegyezte meg.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.