Sivatagi forróság vár ma ránk

Csütörtökre is az ország egész területére a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt, néhol már a napi középhőmérséklet is 30 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat azt írja: a napi középhőmérséklet csütörtökön általában 27-30 fok között valószínű, de a Dunántúlon a 31-32 fokot is elérheti, épp ezért az egész országra  a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki.

Péntek este jön az enyhülést hozó hidegfront

Ma is túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A déli, délkeleti szél főként a Dunántúlon élénkül meg napközben, a Kisalföldön egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36, 41 fok, a késő esti általában 25, 30 fok között várható.

Holnap napközben még az ország nagy részén marad a kánikula, de délután a Dunántúlon növekedni kezd a felhőzet, és az esti óráktól északnyugaton, nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat már. Kezdetben a Nyugat-Dunántúlon, késő délutántól egyre nagyobb területen a szél északira, északnyugatira fordul, és több helyen megerősödik. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 17, 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 39 fok között alakul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.