Horror a pécsi bíróságon: élve temették el a német párt

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével állították bíróság elé Pécsen Manuel Wernek K.-t és két társát. A trió – a vádirat szerint – 2009 augusztusában meggyilkolt egy Monyoród községben élő, idős német párt, majd megpróbálták értékesíteni az áldozatok több tízmillió forint értékű vagyonát.

A brémai születésű, 40 éves Manuel Werner K. élettársával és egy barátjával 2009 januárjában Németországból érkezett Magyarországra. A három embert akkor már pénzmosás gyanújával körözte a német nyomozóhatóság, és körözték azt a három, nagy értékű, s a kölcsönzési idő lejártával vissza nem vitt autót is, amivel a trió hazánkba érkezett.

A hozzánk menekült, pénztelen banda a baranyai Monyoród községben telepedett meg, s ott megismerkedtek egy német párral, a 68 esztendős Irmgard A.-val és 3 évvel idősebb élettársával, Rudi T.-vel. A pár nyugdíj után költözött Baranyába, s három házat is vettek a megyében. Az egyik házat el akarták adni, s arra új ismerőseik szerződést kötöttek velük. Manuel Werner K. és társai azt vállalták, hogy két éven belül fizetik ki a ház árát, s addig havi 300 eurórért bérelik az ingatlant. A monyoródiak számára úgy tűnt, hogy az idős pár és a házukat lakó három ember rendkívül jó viszonyban vannak.

A Manuel Werner K. és társai 2009 nyarán megvettek Mohácson egy üres áruházépületet, s belefogtak az ingatlan felújításába, mondván, hogy ott üzletházat akarnak nyitni. Vállalkozásuk beindításához 2009 augusztusában 140 ezer eurót kaptak az idős pártól. Irmgard A. és Rudi T. még abban a hónapban eltűnt Monyoródról. Amikor a falubeliek kérdezték a párról Manuel Werner K.-t és társait, akkor ők azt felelték, hogy Irgmard és Rudi elköltöztek Monyoródról, és Spanyolországba vagy Görögországba települtek.

Ezzel párhuzamosan azonban elkezdték értékesíteni az idős pár itt hagyott ékszereit, használati tárgyait és ingatlanjait. Mindezt azért tehették, mert Irgmard A. 2009. augusztusában megírt végrendeletében Manuel Werner K.-ra hagyta minden vagyonát.

A falu lakói közül sokan nem hitték el a történetet, s egy feljelentés nyomán a rendőrség vizsgálatot indított. Ennek eredményeként 2009 novemberében megtalálták a két, eltűnt ember holttestét a fentebb említett mohácsi áruházépület telkén, egy tíz héttel korábban betemetett munkagödör alján. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a párt – akinek testében nagy adag nyugtatót mutattak ki - élve dobták a hét méter mély gödörbe, s halálukat a rájuk nehezedő föld nyomása okozta. Az írásszakértő véleménye szerint a végrendelkező Irmgard A. nem önszántából, hanem befolyás hatására fogalmazta meg testamentumát.

A Manuel Werner K. és társai tagadják, hogy bármilyen szerepük is lenne az idős pár halálában. Azt állítják, nem tudják mi történt a két áldozattal. Az ügyészség – a bizonyítékokat összegezve – viszont úgy látja, hogy a három tagú banda kitervelten meggyilkolta a Monyoródon élő idős párt, majd megpróbálta megszerezni az áldozatok vagyonát. A Baranya Megyei Bíróságon szerdán kezdődött az ügy tárgyalása. Ha a – német nagykövetség által folyamatosan figyelemmel követett - perben beigazolódik a vád, akkor a banda tagjait tényleges életfogytiglani börtön fenyegeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.