Hormonokat kapnak a platánok, hogy az emberek ne tüsszögjenek

Hormoninjekcióval oltják be a fákat Melbourne-ben, hogy megkönnyítsék a szénanáthások életét a tavaszi hónapokban.
Az illetékes városi tanács a Melbourne északi részén található Lygon Street-i platánokat vette célba: a fák valóságos rémálommá változtatják a szabadtéri étkezéseket a kávézókkal teli forgalmas negyedben.

A fák terméséről lehulló szőrszálak orr-, szem- és torokirritációt váltanak ki az őket belélegző, illetve lenyelő vacsorázóknál. "Annyi esik le belőlük, hogy szinte különálló réteget képeznek az ember kapucsínóján" - mondta Robert Doyle főpolgármester.

A tanács első körben természetes hormonnal oltotta be a fákat, ám a kísérlet kudarcba fulladt, így most a termőtalajba fognak injekciózni és lefújják a lombkoronákat - adta hírül a Yahoo hírportál.

Doyle szerint mindez egyáltalán nem károsítja a fákat, csupán csökkenti a terméshulladékot, amely szó szerint mindenhová eljut a városban tavasszal. A helyi kávézótulajdonosok örömmel üdvözölték a tervet.

Melbourne faállományának nagyjából háromnegyedét a közönséges platánok teszik ki. A tanács szerint amennyiben a mostani kezdeményezés sikeresnek bizonyul, akkor jövő tavasszal széles körben beoltják a fákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.