Horgászok a pácban

Tizenegy orosz lékhorgászt sikerült kimenteni vasárnap reggelre egy sodródó jégtábláról az Ohotszki-tengeren, Szahalin partjainál, s további társaik után folytatódik a kutatás.

Előzetes adatok szerint 15 horgász került itt szombaton bajba, akik a figyelmeztetések ellenére a veszélyes, töredezett parti jégre merészkedtek, s jégtábláik négy kilométerre kisodródtak a parttól.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának képviselői arról számoltak be vasárnap, hogy a mentőalakulatok a halászokkal együtt tovább kutatnak a túl merész szahalini lékhorgászok után, de a jégtáblák felderítését nehezíti a viharos erejű szél, a háborgó tenger és a sűrű hóesés. A rossz idő miatt helikoptereket sem tudtak eddig bevetni, a horgászokat csónakkal hozták partra.

A lékhorgászat Oroszország európai részén is rendkívül népszerű, s szombaton Kalinyingrádnál csaknem kétszáz pecást ejtett csapdába a megolvadt jég. A tavaszi olvadás jeleire vonatkozó figyelmeztetések és az egyértelmű tilalom ellenére túl messzire bemerészkedett horgászok azért jutottak bajba, mert egy gépkocsi alatt beszakadt a jég, s a rianás elvágta az embereket a parttól. A gépkocsi utasainak, két férfinak sikerült idejében kiszabadulniuk a süllyedő autójukból, s egy légpárnás jármű sietett segítségükre. A horgászokat végül kerülő úton sikerült kivezetni a partra a légpárnás mentőjármű segítségével.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.