Homokba írt S.O.S. üzenet mentette meg a lakatlan szigeten ragadt párt

Két embert sikerült kimenteni egy csendes-óceáni lakatlan szigetről, miután az amerikai haditengerészet egyik helikoptere észrevette az általuk homokba rajzolt S.O.S. üzenetet.

Az ötvenes éveikben járó Linus és Sabina Jacket már egy hete keresték, miután nem érkeztek meg az egyik közeli szigetre. A pár a Weno szigeteket úgy hagyta el, hogy semmilyen felszerelés nem volt náluk. 

Az amerikai partiőrség és haditengerészet 15 hajóval és két repülővel kereste a párt. A helikoptert azután küldték Kelet-Fayu lakatlan szigetéhez, hogy egy brit hajó fényeket látott ott. A helikopterről meglátták, hogy a pár egy S.O.S. üzenetet rajzolt a homokba, s a csónakjuk is a közelben van, így azonnal riasztották a parti őrséget.

 

Jacket és Linust végül egy hajóval mentették ki a lakatlan szigetről - számol be a BBC. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pár hogyan kötött ki a lakatlan szigeten.

Ebben az évben már ez a második ilyen eset a régióban. Áprilisban három férfit kellett kimenteni, akiknek csónakja felborult a vízen a mikronéziai Fanadik szigetnél. A "hajótöröttek" egy HELP feliratot készítettek a homokba pálmalevelekből s a mentőmellényeikből. A három férfit eltűnésük után három nappal találták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.