Homofób alkalmazottak miatt halt meg a luxushajó utasa?

A Royal Caribbean hajótársaság szerint szándékosan ugrott a tengerbe az óceánjáróról egy fiatal brazil jogász. A család ügyvédje szerint viszont a társaság alkalmazottai folyamatosan zaklatták a homofób megjegyzéseikkkel, majd a hajó biztonságisaival folytatott vita után esett a tengerbe.

- Ez miattad van! - üvöltötte a YouTube-ra feltöltött biztonsági felvételen a 35 éves brazil állampolgárságú jogász, Bernardo Albaz a felette álló biztonsági őrökre. Albaz ekkor már percek óta kapaszkodott az éjszakában nagy sebességgel száguldó óriás luxushajó oldalára szerelt mentőhajó szélén, a víz fölött, de láthatóan nem akarta elfogadni a biztonsági őrök segítségét.

- Hagyjatok, takarodjatok innen! – tette hozzá. Ez volt az utolsó szava.

A következő pillanatban úgy tűnt, hogy Albaz fogást próbál váltani a mentőhajó szélén, mintha magától akart volna visszamászni, ám a keze megcsúszott, ő lesodródott és elnyelte az éjszakai óceán, ahonnan azóta sem került elő. Az amerikai parti örség vasárnap jelentette be, hogy felfüggesztette a további keresést a fiatalember után.

A jelenleg az amerikai rendőrség vizsgálja, hogy mi okozhatta a Turks & Caicos szigetektől 17 mérföldre keletre, a nyílt óceánon történt tragédiát a hajótársaság „Oázis" nevű óceánjáróján. Az „Oázis" gyakorlatilag egy úszó kisváros: több mint ötezer utast szállít és 2400 alkalmazottja van.

A hajótársaság szerint egyszerű öngyilkosság történt. A család ügyvédje szerint azonban a fiatal utas egyáltalán nem akart meghalni.

Bernardo és társa egy évvel ezelőtt házasodott össze, azonban a nászút hamar pokollá változott az „Oázison". Az ügyvéd szerint a hajóút során a Royal Caribbean alkalmazottai folyamatosan zaklatták párt. - Helló lipstick! - kiabálták lépten-nyomon utána. (a lipstick – magyarul ajakrúzs – a melegek egyik gúnyneve). Albaz végül péntek este kiborult a és a hajó bárjában komoly veszekedés alakult ki közte és az alkalmazottak között. A veszekedés ezután a Albaz kabinjába folytatódott, ahová már a hajó biztonságisai is megérkeztek.

Hogy pontosan mi történt a kabinban, azt egyelőre nem tudni. Ami biztos, Albaz végül kiesett a kabin erkélyéről, majd jó pár méter zuhanás után, a víz fölött még meg tudott kapaszkodni a mentőhajó szélén, ahol a biztonsági kamerák tanulsága szerint nem volt hajlandó elfogadni az őrök segítségét.

A hajótársaság szerint Albaz saját szándékából lépett ki a kabinja ablakán, nem volt fizikai erőszak közte és az alkalmazottak között, illetve az alkalmazottak nem tudták megakadályozni, hogy a fiatal utas leugorjon az erkélyről.

A család szerint viszont a hajótársaság alkalmazottai kergették a fiatalembert a halálba. Hogy pontosan hogyan, azt a rendőrségi vizsgálatnak kell kiderítenie. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.