Holnaptól újra megállnak a villamosok a Margitszigetnél

Hétfőtől újra megállnak a villamosok a Margitszigetnél, miután befejeződött a Margit híd felújításának újabb szakasza - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

Ezzel együtt az északi járdát is visszaadják a gyalogosoknak, bár a díszkivilágítás építésének befejezéséig korlátozásokra még számítani lehet.

Átmenetileg a kerékpárút helyén jelölik ki a gyalogosútvonalat, ezért az északi járda melletti kerékpárutat nem használhatják, továbbra is az útpályára felfestett piktogramok mentén lehet kerékpározni a hídon. A korlátozás oka, hogy a díszkivilágítási munkák befejezéséig a járda egyes szakaszain állványok maradnak, ezért várhatóan október elejéig a járdafelület nem használható teljes szélességben.

A Margitsziget villamosmegállóból jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyen közelíthetik meg az utasok a szigetet. A BKK kiemelte, hogy a tervezéskor a villamospótló buszoknak nem jelöltek ki megállóhelyet, a Buda felé vezető oldalon így a kerékpárút mellett kellene az utasoknak leszállniuk. A balesetveszélyt elkerülendő a BKK úgy döntött, hogy ezek a buszok Buda felé haladva a Margitszigetnél nem állnak meg.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit, kiszélesítették és megemelték a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.