Holnap is viharos lesz a szél

Továbbra is többfelé lesz viharos a szél. Emiatt szombatra három megyére és a fővárosra másodfokú, 13 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagy részén jelenleg is citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben. Így továbbra is többfelé lehetnek az óránkénti 70 kilométeres erősséget meghaladó széllökések.

Szombatra Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyére, valamint Budapestre másodfokú figyelmeztetés érvényes. Ezeken a területeken 90 kilométeresnél is erősebb lehet a szél.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta, hogy a legerősebb széllökések általában 60-85 kilométeres erősség között alakulnak, de a Dunántúl északi, északkeleti részén és Pest megyében 90 kilométeresnél is erősebb lehet a szél.

Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás - tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.