Pénteken nevelőszülőkhöz kerül a Miskolcon elhagyott kisfiú

Kijelölték a nevelőszülőket, akik csütörtökön délután viszik el a miskolci kórházból az utcán talált kisfiút – tudta meg az Origo.

A két és fél éves Gerzson, akit eddig tisztázatlan okokból és körülmények közt hagytak magára egy miskolci lakótelepen, távol az otthonától, még mindig a megyei kórházban van, és jó egészségnek örvend.

Csiba Gábor, a kórház vezetője azt mondja, a gyermek még mindig nagyon keveset beszél, de ez csak azért van, mert nem foglalkoztak vele rendesen.

Ahogy azt mi is megírtuk, a kis Gerzson anyját a rendőrség tegnap elfogta és kihallgatta. A 34 éves V. Renátával szemben kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Blikk rendőrségi forrásból úgy értesült, a nő azt mondta fiáról: „Szeretem, de nem tudom ellátni”.

A lap információi szerint a kisfiú egy családi veszekedés után került valahogy az utcára. Az anya azt állítja, elviharzott otthonról, miután összeveszett az élettársával, akinek a gyerekre vigyáznia kellett volna. A férfi viszont azt állítja, erről szó sem volt, Renáta magával vitte a kicsit. „Még azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan hagyta ott valahol” – mondta László a bulvárlapnak.

Akárhogy is, az anya nem jelentkezett a gyerekért, még azután sem, hogy a rendőrség elérte telefonon.

A Blikknek nyilatkozó Dr. Tiba Zsolt ügyvéd szerint Gerzson édesanyja akár 1–5 évig tartó börtönt is kaphat kiskorú veszélyeztetéséért. Az ügyvéd szerint ilyen esetekben a gyámhatóság védelembe vételi eljárást indít, amely során a gyermeket legalábbis nyilvántartásba veszik, a helyzetét nyomon követik, súlyosabb körülmények esetén pedig a családból is kivehetik, ha szükséges. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.