Kedden már havazhat is

Marad a szürke borongós idő, holnap már északkeleten havazás, havas eső is várható.
Hétfőn elsősorban az ország keleti, északkeleti harmadán, felén lesznek kevésbé felhős területek, ahol több órára kisüt a nap, másutt jobbára erősen felhős időre számíthatunk. Elvétve szitálás előfordulhat, majd késő délutántól a Dunántúlon már kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délkeleti szél csak Sopron és a Fertő környékén élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között várható. Késő estére -2, +6 fokig hűl le a levegő, a kevésbé felhős helyeken lesz a hidegebb - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden is borult, felhős időnk lesz, hajnalban elszórtan lehet eső, északkeleten havazás, havas eső is. Napközben már csak helyenként lehet eső, keleten, északkeleten emellett néhol havas esőre számíthatunk. Tisztán hó csak az északi országrész egyes részein, főként a magasabban fekvő vidékeken - Börzsöny, Mátra, Bükk - valószínű. Ezeken a területeken alakulhat ki esetleg 4-5 centiméteres hóréteg. Kiterjedtebb, jelentősebb havazás északi szomszédunknál lehetséges.

Az északi, északkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke kedden -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok körül alakul majd.

A jelenlegi előrejelzés szerint a hidegfront elvonulása után jelentősebb csapadék a következő napokban nem várható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.