Hollywood a bálnavédők mögött áll

A harcias eszközöktől sem visszariadó környezetvédőket Brigitte Bardot, Sean Penn és Mick Jagger is támogatja.

A Sea Shepherd bálnamentő szervezet katamaránja és japán kormányzati hajó tegnapi ütközése után Hollywood környezetvédő hírességei támogatásukról biztosították a bálnavadászat ellen küzdő aktivstákat, írja az AFP.

Az utóbi időben elszánt környezetvédőként tevékenykedő Bardot és Sean Penn mellett Martin Sheen és Pierce Brosnan is tagja a szervezet tanácsadó testületének. A Paul Watson környezetvédő által 1977-ben alapított Sea Shepherd aktivistái a harcias eszközök alkalmazásától rem riadnak vissza a bálnák megmentésének érdekében. A bálnavadászokkal szemben hangfegyverekkel, ágyúkkal és bűzbombákkal is fellépnek, valamint állandóan járőröznek a Galapagos-szigetek környékén.

A szervezet anyagi támogatói között olyan hírességek találhatóak, mint Anthony Kiedis, a Red Hot Chilli Peppers zenekar frontembere, Mick Jagger rockénekes, Kelly Slater szörfbajnok, Christian Bale és Edward Norton színész. Bob Barker egykori amerikai tévés ötmilliárd dollárral támogatta a szervezetet. A tegnapi ütközés során kettétört, két millió dollár értékű katamarán Ady Gil hollywoodi üzletember adománya volt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.