Hollandiában futtatták a magyar prostikat

Hollandiában dolgoztatta a nőket a 2011 óta működő bűnbanda, amelyre Salgótarjánban csapott le a TEK.

A három férfi Hollandiában dolgoztatta a nőket, és elvette a pénzüket. Kalmár Zsolt, a főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: európai elfogatóparancs alapján, a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének segítségével fogták el Salgótarjánban az 52, a 37 és a 29 éves helybeli férfit, és átadási őrizetbe vették őket.

A Holland Királyi Katonai Rendőrség, a nógrádi főkapitányság bűnügyi igazgatósága, a Nemzeti Nyomozóiroda vagyon-visszaszerzési hivatala és az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja közösen dolgozott a szervezet felszámolásán - tette hozzá.

Mint mondta, a férfiak 2011 decemberétől utaztattak Magyarországon, elsősorban Nógrád megyében toborzott nőket Hollandiába, ahol piros lámpás negyedekben dolgoztatták őket prostituáltként. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették. A prostituáltként dolgozó nők számát nem árulták el.

Nagy Ágnes, a vagyon-visszaszerzési hivatal főosztályvezetője közölte: a bűnügyi nyomozással párhuzamosan év elejétől zajlik a vagyon-visszaszerzési eljárás, a vagyon felderítése. Ennek eredményeként kedden három ingatlant, két nagy értékű személygépkocsit, több százezer forintnyi aranyékszert, nyolc festményt, több mint 22 ezer eurót, valamint az egyik ingatlanon egy hintót foglaltak le, és két bankszámlát is zároltak.

A főosztályvezető úgy fogalmazott, szinte minden vagyonelemüktől megfosztották az elkövetőket.

Hága vörös lámpás negyedében két helyszínen 16 olyan "ablakot" sikerült bezáratni, amelyekben a nők kínálták magukat - közölte a sajtótájékoztatón Henrie Schel, a holland rendőrség nyomozóbrigádjának taktikai koordinátora.

A három férfi ellen emberkereskedelem miatt folytatják az eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.