Hogyan lesz a betonból csokornyakkendő?

Többek közt erre a kérdésre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak a WAMP design vásárra. A Millenárison rendezett vásár idei újdonsága, hogy nem csupán magyar alkotók, de a visegrádi országokból érkező kreatív tehetségek is bemutatkoznak.

A Nemzetközi Visegrádi Alappal közösen szervezett projekt eredményeképp, sokszínű vásárra számíthatnak a dizájnrajongók. A többségükben itthon még ismeretlen alkotók közül a helyi viszonyokat jól ismerő kurátorok szemezgettek.

Szlovákiából például porcelán ékszereket készítő márka is érkezik, míg ruha fronton többek között gyerekholmik, streetwear, kötött és szabadidőcuccok között válogathatnak a vásárlók. Lengyelországot képviseli a formatervezett hajkeféket készítő Cztery Szczotki, de a lakásfelújítási szezon előtt érdekesnek ígérkeznek az onnan érkező rétegelt lemez kisbútorok és kerámia kiegészítők is.

A magyar tervezők közül az Artista, a Ballon Showroom, a Camou is erre az alkalomra időzíti legfrissebb kollekciójának debütálását. Az eddig még kevéssé ismert Nebouxii pedig formabontó zoknicsaláddal és fából, illetve betonból készülő csokornyakkendőkkel készül. Míg első ízben mutatkoznak be az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Diákvállalkozói, akik műfűből, elromlott elektronikai cikkek kábeleiből készítenek dizájntermékeket.

Az idei Wamp dizájn vásáron mintegy 100 tervező mutatkozik be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.