Hófúvás és szélvihar nyugaton, eső keleten

Vasárnap többfelé számíthatunk havazásra, keleten inkább havas esőre, esőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki vasárnapra három megyére: Komárom-Esztergomra, Győr-Moson-Sopronra és Veszprémre.

Mint írják, a Dunántúlon néhol viharos (60-75, néhol 80 km/h körüli) lökésekkel kísért északi, északnyugati szél a nagyobb hóval borított tájakon hófúvást okoz. Helyenként, főként Győr-Moson-Sopron megye keleti részén, Komárom-Esztergom nyugati határán és Veszprém megyében magas hótorlasz is létrejöhet.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 centinél több friss hóra lehet számítani, Pest és Bács-Kiskun kivételével pedig gyenge hófúvás miatt alacsonyabb hótorlaszokra is készülni kell.

Visszatér a tél

Hétfőn eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet, de a középső országrészben és délkeleten késő délutánig sok lesz a felhő. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Kedden a Tiszántúl kivételével szórványosan várható havazás, a nyugati határnál és keleten havas eső, eső is lehet. Időnként megélénkül a délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

A jelenlegi prognózis szerint a jövő hét második felében is csapadékos időnk lesz, több helyen várható havazás, havas eső, eső.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.