Hóesésben ünnepelhetjük a húsvétot

Április ide, húsvét oda, az időjárásunk bizony inkább téliesnek tűnik: viharos erejű szél, havas eső, helyenként hózápor és nyolc-kilenc fokos maximumok.

A napsütés mellett komor gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből főleg az ország keleti felén alakul ki zápor, hó-vagy jégdara zápor. A kora délutáni órákig sokfelé lesz viharos (60-90 km/h) a szél, majd a délután második felétől mérséklődik a légmozgás. Hideg lesz: reggel 0, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet, de a viharos szélben sokkal hidegebbet érzünk majd.

Szombat napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől szórványosan lehet eső, zápor, a hegyekben havas eső is. A Köpönyeg előrejelzése szerint vasárnap erősen felhős lesz az ég. Elszórtan alakul ki csapadék: zápor, a hegyekben hózápor. A szél észak-keletire fordul és egyre jobban megerősödik.

Húsvét hétfőn borongós időre van kilátás, déltől egyre többfelé esővel, a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Az északkeleti, északi szél többfelé fokozódhat viharossá. Kellemetlenül hűvös idő lesz, néhol csak 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden a nap első felében még többfelé valószínű eső, zápor, hózápor, majd csökken a felhőzet. Napközben a légmozgás is gyengül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.