Senkit sem zavart a szánhúzó versenyen, hogy nincs hó

Nemzetközi szánhúzókutya-versenyt rendeztek a vajdasági Magyarkanizsán. A résztvevőket nem zavarta, hogy nem volt hó.

Mintegy ötvenen álltak rajthoz a napokban a szánhúzó kutyák nemzetközi versenyén, amelyet már negyedik éve a magyarkanizsai kempingtábor területén tartanak meg - írja a Vajdaságma portál.

A vajdasági Magyarkanizsán rendezett verseny résztvevőit nem zavarta, hogy nincs hó a szánhúzó kutyák versenyén. A strand melletti területen gyep és sár borította a versenypályát. Egy ideig úgy nézett ki, hogy az áradó Tisza elönti ezt a területet, ám a verseny kezdetére a víz visszahúzódott.

A versenyzők férfi és női kategóriában kutyásfutásban (canicross), egy- vagy kétkutyás kerékpáros versenyben (bikejöring) és egy- vagy többkutyás fogathajtásban (scooter) léptek pályára, végül pedig a legkisebbek, a jövő nemzedéke is bemutatkozott.

Az "igazi" szánhúzó kutyáknak, a huskyknak és a malamutoknak már meglehetősen meleg volt az itteni időjárás. Viszont, mivel nehéz terephez szoktak, a sárban is becsülettel végigküzdötték a 4,5 kilométeres távot.

A hó nélküli szánhúzó verseny abban is demokratikusabb a havasnál, hogy nemcsak a szánhúzásra kitenyésztett fajták vehettek részt rajta. Szebbnél szebb kutyák versenyeztek: dobermannok, vizslák, de még agarak is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.