Hitleres vicc: ’a szerkesztőség szégyene’

Kirúgták a Szentesi Élet című hetilap főszerkesztőjét, mert az újság Hitleres viccet közölt le február végén. Az új főszerkesztő szerint az eset az egész szerkesztőség szégyene.

A Szentesi Élet című, 1968 óta megjelenő hetilap felelős kiadója, Szirbik Imre polgármester február 29-i hatállyal gondatlansága miatt felmentette a lap felelős szerkesztőjét, Besenyei Gábort, mivel hitleres viccet közöltek a lapban – írja a delmagyar.hu hírportál.

A felmentés oka, hogy a lap 2012. február 24-i számának ’Pótfűtés’ című rovatában egy a holokauszt gyermekáldozatán derülő Hitleres viccet közölt.

„Sokakkal együtt megdöbbenve tapasztaltam, hogy a lap 2012. február 24-i számának ’Pótfűtés’ című rovatában az emberi méltóságot sértő a XX. századi történelem egyik legnagyobb és legsötétebb tragédiájából ’viccet’ formáló sorokat közöltek" – állt az indoklásban.

A március 1-jén kinevezett új főszerkesztő, a korábban is a lapnál dolgozó Bíró Dániel az ügy kapcsán fontosnak tartotta megjegyezni: „Noha egy embert vontak felelősségre a megjelentek miatt, valójában mindannyiunk, a szerkesztőség szégyene, hogy ez megtörténhetett". Az esetet több mint hibának tartja a szerkesztőség munkatársaival egyetemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.