Hitler és Huszein egy brit golfpályán

Adolf Hitler pályatársa, nevezetesen golfpályatársa lett Szaddám Huszein néhai iraki diktátor egy nagy-britanniai művészeti galéria bolondos, szabadtéri minigolfpályáján.

A német náci vezér szobra "mozgékony": hitlerien tiszteleg, amikor egy golflabda begurul a lyukába, pontosabban abba a kis alagútba, amely az öve alatt van. Hitler csak félig látszik ki a pályából - csípőtől fel -, viszont hangja is van. Ahányszor magába fogad egy labdát azt visítja: No, no no!

A blackpooli Grundy művészeti galéria kilenclyukú bolondgolfpályájának egy másik lyukánál Huszein strázsál. Ő nem tiszteleg, hanem eldől, ha egy labda a lyukába pottyan. Utóbbi ellen - egyelőre - nem tiltakozik senki, Hitlert viszont ízléstelennek találja egy brit zsidó szervezet.

"Nem olyaslaki volt, akiből viccet lehet csinálni. Milliók halála szárad a lelkén. Ráadásul ennek a szobornak egyáltalán nincs művészi értéke, én a galéria helyében visszaadnám az alkotóknak, azt tanácsolva, hogy dugják a sufnijukba" - idézte a BBC brit sajtóorgánum Michael Samuelst, a The Board of Deputies of British Jews szervezet szóvivőjét.

A galéria kurátora, Stuart Tulloch emlékeztetett arra, hogy Hitlert legyőzték, és a golfos szobra nevetségessé teszi. Megjegyezte, hogy a kiállítás látogatói ebben a szellemben tekintenek rá, nem pedig felháborodva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.