Hitchcock madarai a valóságban

Uzsonnarabló vörös kányák támadnak gyerekekre egy brit iskola udvarán, ami miatt megtiltották a tanulóknak, hogy a szünetekben kimenjenek az épületből.

A légi csapások Watlington városának egyik iskolájánál érik a csemetéket. Egy közülük olyan mély vágást kapott a karján egy kánya csőrétől, hogy az orvos jobbnak látta, ha tetanusz injekciót ad neki. A ragadozó madarak ugyan csak eszegető emberekre támadnak, ám az iskola nem akarja veszélyeztetni még a legétvágytalanabb diákját sem.

A brit légierő sem lelkesedik a kányákért, mert attól tart, hogy az egyre népesebb populációból előbb-utóbb beszippanthat egy-két példányt a lökhajtásos gépek hajtóműve, amiből volt már tragikus baleset - és nem csak a madár szempontjából.

A termetes vörös kányák - amelyek kitárt szárnyakkal másfél méter szélesek - 1871-re teljesen kihaltak Angliában. Főleg a baromfitenyésztők irtották őket, mert rengeteg csibét ragadtak el. Az 1990-es években azonban újratelepítették őket, mostanra mintegy kétezerre tehető az állományuk, de továbbra is védettek - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.