Színésztől lopott a hegedűművész a Vígszínházban

Újra lopáson érték az ismert hegedűművészt, Járóka Antalt, aki ezúttal Fesztbaum Bélát lopta meg a Vígszínházban. A többszörös visszaeső Járóka áprilisban vonul börtönbe – írja a Blikk.

A híres zenészdinasztia sarja január 7-én osont be a Vígszínházba, belopózott az éppen színpadon lévő Fesztbaum Béla (38) öltözőjébe, ahonnan elemelte a színész pénztárcáját és mobiltelefonját.

– A taps után felmentem az öltözőmbe. A másodikon jártam, amikor szembejött velem az úriember. Rám köszönt, én vissza, azonban gyanús volt, hogy sietett. Szaladtam az öltözőm felé. Láttam, hogy kulcs rezeg a zárban. Az oldaltáskám nyitva volt, hiányzott a tárcám és a telefonom. Azonnal kiabáltam, hogy tolvaj, ne engedjék ki ! – emlékezett vissza Fesztbaum. Ezzel egy időben a szintén színész Molnár Áronnak is feltűnt Járóka Antal – írja a Blikk.

– Utána rohantam a portára. Mondtam neki, nem akarom gyanúsítani, de már többször is lopás történt itt, és nem fog tudni kimenni. Ekkor hallottam a kolléga kiabálását. Bezártuk a művészbejáró ajtaját, és visszatartottuk. Kérte, hogy ne hívjunk rendőrt, mindent visszaad – mondta Molnár Áron a bulvárlapnak.

Járóka Antal  2000 óta 13-szor volt büntetve lopásokért, kábítószer-használatért.

– Bírónő, a drog miatt siklott ki az életem, épp most kezdett jóra fordulni minden! Hegedűművész vagyok, zeneművészeti főiskolát végeztem. Volt munkám, de decemberben megszűnt. Februárra azonban ismét lesz fellépésem. Most kerültem lehetetlen anyagi helyzetbe. Anyukám beteg, ápolom, és ott a kislányom. Ha most becsuknak, kirakják őket az albérletből. Nem akartam én lopni, nagyon sajnálom – magyarázkodott Járóka Antal, aki azt állította, este háromnegyed kilenckor munkát keresni ment a Vígszínházba.

– Megtértem, Isten országának az állampolgára lettem. Örültem, hogy elkaptak, mert én már megcsömörlöttem ettől az élettől – fogadkozott Járóka Antal, aki legutóbb szeptember 5-én szabadult.

A bíróság – bár 40 000 forint értékben lopott a hegedűművész, vagyis csak szabályt sértett – mégis hat hónap börtönre ítélte gyorsított eljárásban, mivel megtévesztéssel, csalárd módon jutott be a Vígszínházba. Korábbi felfüggesztett büntetését is le kell ülnie ezúttal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.