Híres színészek és sokkoló történetek törik meg a csendet

Rendkívüli élményt ígér a Centrál Színház április 14-i maratoni felolvasóestje. Gyermekkori bántalmazás egykori áldozatainak igaz történeteit olvassák fel ismert színészek az este hattól éjfélig tartó rendezvényen, amelyre a belépés ingyenes. A megrázó történeteket elsősorban a Beszeljrola.hu honlapról válogatták, néhány szöveget pedig a Terézanyutól és a Patent Egyesülettől kapott a Centrál Színház.

Nem minden csend ér aranyat
Nem minden csend ér aranyat
www.victimsofcrime.org

A felolvasómaratonba – amelynek szakmai támogatója az Unicef Magyarország – az est folyamán bármikor be lehet kapcsolódni. A rendkívül erős történeteket kivételesen erős színészcsapat tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők. A felolvasók a Centrál társulata és barátai, így például: Almási Éva, Básti Juli, Béres Ilona, Cserna Antal, Für Anikó, Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kováts Adél, Mácsai Pál, Pogány Judit, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Schell Judit, Simon Kornél, Szabó Kimmel Tamás, Szervét Tibor, Takács Katalin. Részletek hangzanak majd el a Beszélj róla! honlapon működő fórum beszélgetéseiből is.

Itt arról cserélnek eszmét az egykori áldozatok, lehet-e valaki ilyen múlttal boldog, illetve hogyan reagált a környezetük, amikor – sokéves vagy évtizedes hallgatás után – elmesélték végre az őket ért traumát. A gyermekkori szexuális bántalmazás sajnos gyakoribb, mint a közvélemény gondolná. Az óvatos magyarországi statisztikák szerint minden tizedik gyermek érintett, de a nyugat-európai és az északamerikai kutatások minden hatodik-hetedik gyermekről valószínűsítik, hogy a szexuális abúzus valamilyen formájának áldozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.